Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple brengt draadloos opladen naar iPad in 2017’

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 11:24 CategorieiPad

Volgens nieuwe geruchten zou Apple in 2017 draadloos opladen over een grote afstand willen gaan introduceren, voor zowel de iPad als iPhone van het bedrijf. Maar tot het zover is, heeft Apple nog heel wat obstakels te overwinnen.

Gerucht: Apple introduceert draadloos opladen voor iPad in 2017

Bronnen die bekend zouden zijn met de situatie, melden dat Apple waarschijnlijk in 2017 het draadloos opladen over een grote afstand mogelijk maakt voor zowel iPad als iPhone. Tot het zover is, zou Apple nog wel te maken krijgen met grote obstakels – zo zou er heel wat energie verloren gaan in het oplaadproces. Apple heeft al een product dat enigszins draadloos wordt opgeladen: de Apple Watch. Aan de onderkant van de Watch bevestig je een magnetische oplader, die contact maakt met de verbindingen in de hardware.

Het is nog wel een low-power-systeem en daardoor duurt dat opladen nog wat lang. De technologie achter het nieuwe draadloze opladen gaat mogelijk anders werken, al is het nog niet bekend hoe. Wel bestaat er al sinds 2012 een patent van het bedrijf, die een soort powerfield om een iPad of iPhone kan maken. Zolang het apparaat in dat veld ligt, wordt-ie opgeladen. Dat veld zou een diameter van een meter hebben. Er doen zich al jaren geruchten over draadloos opladen voor Apple-producten – nu is het afwachten tot er iets wordt aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.