Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple experimenteert met Li-Fi in iOS 9.1-code’

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2016, 10:18 CategorieiPad

Mogelijk experimenteert Apple met Li-Fi in de code van iOS 9.1. Li-Fi is een experimentele wireless networking protocol voor het verzenden van data. Sommige tech-analisten verwachten dat deze techniek op den duur WiFi zou moeten gaan vervangen.

Gerucht: Apple experimenteert met Li-Fi

Sinds iOS 9.1 is er in de code van het OS de term LiFiCapability gevonden. Li-Fi is een techniek die data razendsnel kan versturen via lichtsignalen, zoals bijvoorbeeld infrarood dat ook kan. Wanneer de data aankomt bij een ander apparaat, dan wordt het licht omgezet in een elektronisch signaal. De techniek maakt gebruik van zichtbaar licht, maar wordt zo snel verzonden dat het menselijk oog het niet kan zien – in theorie betekent dit dat elke lamp in huis kan dien als een data access point. Daarnaast zou het 224 gigabits per seconden kunnen versturen.

De techniek is momenteel nog experimenteel, maar er zijn al wel veel commerciële bedrijven die werken aan en met de technologie. Naast de lijn in de code, gooit een patent ui 2013 van Apple ook olie op het vuur van dit gerucht: het bedrijf zou namelijk werken aan hardware-implementaties voor light-based wireless data transfer. Li-Fi zou in theorie ook gebruikt kunnen worden in het huis van de toekomst: de smart home. Mogelijk is Apple zich nu aan het voorbereiden op de toekomst, waarin onze huizen ook verbonden zijn met het internet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.