Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple maakt een iOS-naar-Android-applicatie’

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2016, 10:40 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt Apple momenteel aan een applicatie die het mogelijk moet maken dat iOS-bezitters gemakkelijker kunnen overstappen naar Android. Dat klinkt onwaarschijnlijk, maar niet als je bedenkt dat er mogelijk een rechtszaak boven het hoofd van de hard- en softwaregigant hangt.

Gerucht: Apple werkt aan overstapapplicatie van iOS naar Android

Move to iOS is de Android-applicatie die veel Android-gebruikers nog verder in het harnas jaagden en Android-eigenaars in staat stelt snel en gemakkelijk over te stappen van Android naar iOS. Nu zou het bedrijf uit Cupertino werken aan een app die het omgekeerde doet: van iOS naar Android, dus. Dat lijkt onwaarschijnlijk, omdat Apple natuurlijk niet wil dat mensen uit het iOS-ecosysteem stappen. Dit kan te maken hebben met het feit dat veel Europese telecomgiganten klagen over het feit dat mensen niet afstappen van hun iPhones.

En dat zou Apple meer macht geven in de onderhandelingen met de telecombedrijven: die denken namelijk dat het bedrijf iOS-bezitters moeilijk maakt over te stappen naar Android (of Windows, maar daar hoor je niemand over). Apple zou al hebben toegestemd met het idee, omdat er mogelijk een rechtszaak boven het hoofd hangt die nog wel eens heel lang zou kunnen gaan duren (speculatie). Helaas is er op dit moment nog verder niets bekend over het bestaan van de applicatie en weten we dus ook niet wanneer we hem mogen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.