Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple schroeft productie iPhone 6S en iPhone 6S Plus met 30% terug

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 22:03 CategorieiPhone

Apple heeft de productie van de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus met dertig procent teruggeschroefd, meldt persbureau Reuters. De vraag naar de nieuwste iPhones is minder dan Apple had verwacht.

Dertig procent minder iPhones

Dat Apple de productiesnelheid van de nieuwe iPhones zou beperken werd wel verwacht, maar dat het dertig procent zou zijn, is voor de meeste beleggers even schrikken. De beurskoers van Apple en al zijn toeleveringsbedrijven ging vandaag omlaag nadat Reuters het bericht naar buiten bracht.

Voorraden iPhone 6S (Plus) blijven liggen

Apple zit met flinke voorraden van de nieuwe iPhones. Sinds september, toen ze in de handel kwamen, is het productieniveau ongewijzigd gebleven. Nu krijgen de winkels die ze verkopen, een adempauze om door hun voorraden heen te komen, meldt zakenkrant Nikkei.

Vermoed wordt dat consumenten de laatste lichting iPhones te weinig vernieuwend vinden ten opzichte van de iPhone 6 en 6 Plus.

Aandeel Apple kwart minder waard

Na de laatste waardedaling van het Apple-aandeel is dit aandeel een kwart minder waard dan in april dit jaar. Dat geeft de bezorgdheid bij beleggers weer over de populariteit van de iPhone.  En de nieuwe stap om de productie stevig terug te schroeven, brengt dat nog eens onder de aandacht.

‘Zorgelijk’

“Deze productievermindering heeft ons de ogen geopend. Het laat zien dat de vraag naar de iPhone 6S minder is”, meldt een analist van FBR Capital Markets. “De beurs was al voorbereid op een vermindering, maar de magnitude is nu nog wat zorgelijker.”

Sony ook omlaag

Aandelen van belangrijke toeleveranciers van Apple daalden ook, inclusief dat van Sony, dat camerasensors voor de iPhone aan Apple levert. Nikkei meldde dat de productie weer op het normale niveau wordt teruggebracht in het tweede kwartaal van dit jaar, tussen april en juni.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.