Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple werkt niet aan een overstapapp van iOS naar Android

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2016, 10:07 CategorieAndroid

Heel even was er het gerucht dat Apple zou werken aan een app die gebruikers zou helpen overstappen van iOS naar Android, maar dat klopt dus niet. Apple heeft namelijk gereageerd op het gerucht en heeft aangegeven dat het bedrijf juist mensen van Android naar iOS wil krijgen.

Apple reageert op gerucht van overstapapp

Gisteren kwam in het nieuws dat Apple zou werken aan een app waarmee het voor iOS-bezitters gemakkelijker zou worden om over te stappen naar Android. Europese telecombedrijven zouden hebben geklaagd over de sterke positie van Apple in de onderhandelingen tussen de bedrijven en om een rechtszaak te voorkomen, zou het bedrijf al achter de schermen werken aan een dergelijke applicatie. Vergezocht of toch plausibel? Wij wisten het ook niet meer. Het blijkt in elk geval niet waar te zijn, zo geeft Apple aan in een reactie tegenover Buzzfeed.

There is no truth to this rumor. We are entirely focused on switching users from Android to iPhone, and that is going great.

In plaats van mensen over te laten stappen van iOS naar Android, probeert het bedrijf uit Cupertino natuurlijk het tegenovergestelde. Daarvoor bestaat er al een app, de eerste Android-app van het bedrijf genaamd Move to iOS. Deze applicatie helpt je de overstap te vergemakkelijken, door veel van je data te verplaatsen van een Android-apparaat, naar een iOS device. Sommige data blijft nog wel achter, omdat niet alles gekopieerd kan worden, maar je zou in principe zou verder moeten kunnen gaan waar je gebleven was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.