Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple wil artikelen achter betaalmuur zetten in Nieuws-app’

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2016, 9:13 CategorieApplicaties

Apple zou voornemens zijn artikelen ook achter een betaalmuur te plaatsen, zodat alleen de mensen die ervoor betalen dit nieuws kunnen lezen. Momenteel is dat nog niet mogelijk: of het nieuws is gratis of gebruikers zien een preview van een artikel achter een betaalmuur.

Apple Nieuws – nieuws achter een betaalmuur?

Apple zou voornemens zijn de Nieuws-app aantrekkelijker te willen maken, door uitgevers ook content achter een betaalmuur te laten plaatsen. Deze artikelen zouden dan exclusief voor betalende leden bereikbaar zijn, meldt Reuters. Momenteel is dit nog niet mogelijk. Het nieuws dat nu wordt aangeboden is vaak gratis en wanneer dat niet het geval is, dan krijgt de lezer een preview te zien van het artikel dat elders achter een betaalmuur staat. De nieuwe Nieuws-app zou beter kunnen concurreren met Google Now en Facebook Articles.

Zowel Google als Facebook proberen op hun eigen manier nieuwsgaring voor de consument opnieuw uit te vinden. Op moment van schrijven is het ook nog niet duidelijk hoe Apple dit zou kunnen klaarspelen. Hebben consumenten een Apple-abonnement of een abonnement bij een krant of tijdschrift nodig om de content achter de betaalmuur te zien? En wat zal Apple aan die content verdienen? Willen uitgevers dit eigenlijk wel? Eerder onthulde het bedrijf uit Cupertino dat zo’n veertig miljoen mensen de Nieuws-app hebben uitgeprobeerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.