Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ARM lanceert energiezuinige gpu die 4K aankan

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2016, 9:47 CategorieHardware

ARM heeft een nieuwe, energiezuinige Mali-processor gelanceerd die in staat is 4K-beelden te produceren, voor televisies en mobiele apparaten. De ARM-chips staan bekend om hun energiezuinige karakter, dus dit is goed nieuws voor smartphones en tablets.

ARM Mali-DP650: 4K en energiezuinig

Deze week heeft fabrikant ARM een nieuwe, energiezuinige Mali-processor gelanceerd, die in staat in 4K-beelden te generen, voor zowel televisies als mobiele apparaten. Het kost een smart device veel moeite om een 4K-beeld te produceren en aangezien de fabrikant bekendstaat om zijn energiezuinige chips, betekent dit mogelijk goed nieuws voor smartphones en tablets. Die zouden dan veel mooiere beelden moeten kunnen laten zien, zonder dat het heel veel (meer) energie gaat kosten. En dat is goed voor de batterijduur.

In zijn volledigheid heeft deze gpu (graphics processing unit) ARM Mali-DP650. De processor is geschikt voor televisies en smart devices, waaronder dus tablets. De 4K-resolutie kan ook op zestig frames per seconden worden weergeven en kan daarnaast ook andere, lagere, resoluties aan. De fabrikant heeft zichzelf ten doel gesteld mooie en scherpe beelden tevoorschijn te toveren op het scherm van smartphones en tablets, zonder dat dit ten koste moet gaan van de batterijduur. Welk apparaat de chip het eerste zal krijgen, is niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.