Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Asus komt tijdens MWC 2016 met nieuwe 7,9-inch tablet’

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2016, 11:20 CategorieAndroid

Asus heeft begin deze maand tijdens CES 2016 niet veel van zich laten horen maar dat betekent mogelijk dat we tijdens MWC 2016 in februari veel te zien krijgen. De Taiwanese fabrikant komt dan mogelijk met een aantal nieuwe tablets, waaronder een 7,9-inch model dat over een Snapdragon 650-chip beschikt.

Uit opgedoken benchmarkresultaten kunnen we opmaken dat de Taiwanese fabrikant werkt aan een tablet met de codenaam Asus P008. Dit model wordt mogelijk de opvolger van de Asus ZenPad S 8.0 en wordt, als we de benchmarks mogen geloven, met de Snapdragon 650-chip van Qualcomm met een kloksnelheid van 1.8GHz.

Verder zou de tablet beschikken over een 7,9-inch display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, een Adreno 510 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer om het geheugen uit te breiden, een 1,8 megapixel camera aan de voorzijde, een 7 megapixel camera aan de achterzijde, gps, WiFi en Bluetooth. Het geheel draait op Android 6.0 Marshmallow.

De Asus ZenPad S 8.0 is het topmodel van de Taiwanese fabrikant en wist afgelopen jaar veel indruk te maken. Deze tablet draaide echter nog op een Atom-processor van Intel. Mogelijk brengt Asus weer verschillende varianten van de tablet op de markt, waaronder een 4G-versie met een Snapdragon-processor.

  • Delen:
Asus ZenPad S 8.0 (Z580C)
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.