Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bèta van WhatsApp op Android kan data met Facebook delen

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2016, 9:52 CategorieAndroid

Eén van de vele bèta releases van WhatsApp voor Android bevat de optie om je data met Facebook te delen, zodat ‘je Facebook-ervaring verbeterd kan worden’. De optie zit alleen in een bèta-versie en staat niet automatisch aangevinkt.

WhatsApp kan data met Facebook delen

Afgelopen weekend is er een verontrustend bericht naar buiten gekomen over Facebook, die al snel in lading afnam nadat het internet er eens rustig naar keek: WhatsApp zou namelijk in staat zijn data van de app te kunnen delen met Facebook. Dit blijkt echter maar de halve waarheid. Het gaat namelijk om een bèta-versie van de berichtendienst, die nog niet wijdverspreid beschikbaar is (niet in de laatste plaats omdat die alleen voor Android beschikbaar is) en om een optionele mogelijkheid die niet automatisch staat aangevinkt.

Mocht je wel automatisch of gewoon uit principe de nieuwste versie van WhatsApp op je telefoon hebben staan, dan kan het zijn dat je de optie tegenkomen onder de accountinstellingen van de applicatie. Helemaal onderin vind je de optie je data te delen met het sociale netwerk (om ‘je Facebook-ervaring beter te maken’), maar die staat dus niet standaard aan. Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of deze ‘feature’ wordt uitgerold naar de stabiele versies van de chatapp en of dit ook naar Windows of iOS komt in de toekomst.

  • WhatsApp Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.