Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beveiligingsupdate januari voor Nexus-apparaten beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 9:47 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de beveiligingsupdate voor Nexus-apparaten vanaf nu beschikbaar is en elk moment op je smartphone of tablet kan arriveren. De update is gebaseerd op Android 6.0.1, dus verwacht geen nieuwe features of functies.

Beveiligingsupdates voor Nexus nu beschikbaar

Sinds eind vorig jaar brengt Google elke maand een nieuwe beveiligingsupdate uit voor Android, zodat Android als besturingssysteem uiteindelijk een veilige omgeving wordt voor gebruikers. Vorige maand bracht de zoekmachinegigant de update tegelijkertijd uit met een nieuwe versie van Android, waardoor in elk geval Nexus-eigenaars ook aan de slag konden met enkele nieuwe features. Deze maand is dat niet zo; nu hebben we enkele de update voor extra beveiliging. In totaal gaat het om twaalf pleisters die Google heeft opgeplakt.

Eén van de meest serieuze onderdelen die Google heeft aangepakt, heeft te maken met de mediaserver. Deze zou het namelijk toelaten dat een bestand van buitenaf een malafide code kan draaien op je toestel. Ook zijn de enkele problemen met Bluetooth en WiFi opgelost. Voor een uitgebreid verslag van wat Google gedaan heeft, kun je terecht op de website van Android. Binnen nu en enkele dagen moet de update voor de onderstaande Nexus-apparaten beschikbaar zijn.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.