Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cube komt met 12.2-inch Microsoft Surface Pro 4-kloon

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2016, 10:54 CategorieWindows

De Chinese tabletmaker Cube heeft met de Cube i9 een vrij goedkope Windowstablet uitgebracht met aardige hardwarespecificaties. Helaas wordt de tablet alleen in China op de markt gebracht, maar hij is wel te importeren.

Microsoft Surface Pro 4-kloon

Al eerder verschenen de Cube i7 en de Cube i10. Nu is de Cube i9 officieel aangekondigd. Dit is een opvolger van de Cube i7, met een groot 12,2 scherm. Het is volgens Cube een Microsoft Surface Pro 4-kloon met een zesde generatie Intel Skylake Core M3-6Y30-processor. Deze wordt bij zijn werk geholpen door 4GB ram. Het opslaggeheugen wordt gevormd door een 128GB ssd.

Design afgekeken

Dit zijn grotendeels dezelfde hardwarecomponenten die we tegenkomen in de Microsoft Surface Pro 4 M3. Maar er zijn ook verschillen. Het scherm is een IPS-exemplaar met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het design is afgekeken van de Surface Pro 4 van Microsoft, vermelden de Chinezen zelf, en is met behulp van een kickstand in twee posities te plaatsen. Een toetsenbord dat tevens dienst doet als cover en dock hoort erbij.

USB type-c

Verdere specs vermelden een volledige usb 3.0-poort en eenusb 3.1 type-c poort. Er zitten stereospeakers in en een micro sd-kaartsleuf. Hdmi wordt geleverd via de usb type-c poort.

Geen stylus

Tot zover lijkt de tablet erg op de Surface Pro 4, maar er wordt niets vermeld over ondersteuning voor een styluspen – die de Surface Pro 4 wel heeft – en het scherm heeft vergeleken met de Microsofttablet een vrij magere schermresolutie. Voorganger Cube i7 had overigens wel een styluspen, dus misschien komt daar nog nieuws over naar boven in de komende tijd. De tablet wordt in China verkocht voor omgerekend ongeveer 430 euro. Via de webshop van Cube zal hij eventueel naar Nederland kunnen worden gehaald.

De tablet moet in China nog in de handel komen. Wanneer dat gebeurt is nog onbekend.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.