Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi presenteert krachtige 12-inch Windowstablet

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2016, 15:33 CategorieWindows

De Chinese tabletproducent Chuwi heeft met de Chuwi Hi12 een goedkope 12-inch Windowstablet gepresenteerd met vrij krachtige specificaties. In een filmpje worden die geshowd aan de hand van het spel League of Legends.

Windows 10

De Chuwi Hi12 loopt op Windows 10. Een Androidversie schijnt ook nog in de maak te zijn. Wellicht combineert Chuwi de besturingssystemen nog in één tablet na verloop van tijd; dat zou niet voor de eerste keer zijn.

12-inch scherm

In China werd naar de presentatie van deze grote tablet uitgekeken. De tablet loopt op een Intel Cherry Trail-processor, de Z8300, bezit 4GB ram en 64GB aan opslaggeheugen. Het 12-inch scherm heeft een resolutie van 2160×1440 pixels. Deze specificaties maken de tablet geschikt voor vrij zware games, meldt Chuwi.

Toetsenbord niet klaar

Enigszins verwarrend in het filmpje is het toetsenbord, waar de tablet op is gezet. Dat lijkt niet bij de tablet zelf te horen, maar een algemeen tablettoetsenbord te zijn dat via bluetooth aan alle tablets kan worden geklikt. De Chuwi Hi12 heeft aan de onderkant connectoren voor een eigen toetsenbord, maar die worden in het filmpje niet gebruikt. Het toetsenbord voor deze tablet lijkt dus nog niet klaar te zijn voor massaproductie.

Chuwi Vi10

Wie meer wil weten over het merk Chuwi, kan onze review van de Chuwi Vi10 lezen. De dual-boot Vi10 loopt zowel op Windows als op Android en is zonder importheffingen in Europa verkrijgbaar. Te verwachten valt dat de Chuwi Hi12 na verloop van tijd ook vanuit het Europese magazijn van de Chinese webwinkel Gearbest kan worden geleverd. Hij is al te pre-orderen voor 234 euro (op het moment van schrijven, de prijzen willen wel eens enkele euro’s fluctueren). Ook andere webwinkels zullen de Chuwi waarschijnlijk in hun aanbod opnemen.

Hieronder is het promotiefilmpje van de Chuwi Hi12 te zien.

 • Delen:

Reacties

 1. zepolna
  11 februari, 2016 om 15:23

  Tja – ook deze Tablet van Aziatische afkomst is toch (als ik puur op het filmpje mag afgaan en de soepelheid waarmee een pittig spel als League-of-Legends gespeelt kan worden (zo lijkt het in het filmpje)) een geweldige stukje techniek en voor een prijs van rond de 230 euro is dat zelfs HET BESTE op de MARKT wat mij betreft.

  Serieus – deze specificaties van high-resolution scherm met een resolutie van 2160×1440 pixels, een Intel® Atom™ x5-Z8300 Quad-core Processor (2M Cache, up to 1.84 GHz), met 4GB ram werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen is werkelijk een KOOPJE voor 230 euro (ongeveer).
  De tabley heeft zelfs een 12-inch scherm ook nog eens, waarvan ik aanneem dat het goede kijkhoeken heeft en goede kleurweergaves (maar gezien het filmpje lijkt dat wel OK).
  WAUUWW – nogmaals, dit zijn de tablets die je echt waar voor je geld geven en zogenaamde premium merken als ASUS, Samsung, Acer, Lenovo, Dell, HP, Sony etc. in de schaduw zetten.
  Serieus, voor deze prijs kunnen die merken allemaal wel inpakken en wegwezen !!
  Geen schijn van kans en qua specs is deze tablet meer dan in staat om het van menig bovengenoemd merk te winnen ook nog als het op een total ervaring aankomt !!

  Ik (en ik weet zeker velen met mij) zouden meer van deze reviews uit Azie enorm toejuigen.
  Maar graag ook van tablets die dual-boot zijn en tegenwoordig dus Windows10 en Android in 1 Tablet onderbrengen.
  BestGear is 1 van de verkoop-punten, maar er zijn er volgens mij nog een aantal.
  Logisch als dit soort tablets meer “in-de-spotlights” zouden komen dan is de rest wel gezien….wauwwww wat een ding en wat een prijs !!
  Helemaal tof !!
  Goede fijne review….MEER MEEr MEER !! AUB ?? Bedankt !!
  En een filpje – yeahhh heel fijn, geeft een goede indruk van de tablet in aktie…super !

  MvG – Zepolna

 2. karel
  28 maart, 2016 om 16:05

  super tablet heb er 2 gekocht superscherm en met bluestacks erop gewoon android apps zoals npo en youtube met chromecast support werkt vlekkeloos. windows 10 en chromecast is nog niet ech ideaal. via chrome browser kan het en met edge browser zou het mogelijk worden. maar voor mij is bluestacks makkelijker. lichte games ook geen probleem. ik ben er heeeeel blij mee.

  • khallil
   07 september, 2016 om 15:45

   Beste Karel,

   Na een half jaar ben ik benieuwd naar uw mening. Is die hetzelfde, of kijkt u nu wat negatiever naar de tablet? Daarnaast ben ik benieuwd waar ik het kan kopen.

   Bij voorbaat Hartelijk dank,

   Khallil

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.