Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Cortana arriveert in CyanogenMod 12.1

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 11:34 CategorieAndroid

Er is een nieuwe versie van CyanogenMod beschikbaar, die de digitale assistent Cortana toevoegt aan enkele OnePlus-apparaten. Sinds de release van de digitale assistente heeft Microsoft haar al geïntroduceerd op heel veel andere platformen, waaronder Xbox en iOS.

Cortana nu beschikbaar in CyanogenMod 12.1

Het is geen geheim dat de bedenker van de CyanogenMod, een populaire alternatieve versie van Android, Cortana wil introduceren voor het OS, zodat Google Now vervangen kan worden. Kirt McMaster, de ceo van het bedrijf achter de Android-variant, is vooral onder de indruk van de spraakherkenning van de software. McMaster zei er toen het volgende over.

When Apple launched Apple Music at WWDC, they showed the Siri integration with Apple Music. Siri doesn’t power Spotify like that so we can do these kind of things with for example, integration of Microsoft’s Cortana into the OS enabling natural language to power Spotify and other services.

Om ervoor te zorgen dat de digitale assistente en Android goed zullen samenwerken, heeft de CyanogenMod-maker er voor besloten haar direct in de software te bouwen en als update uit te brengen voor OnePlus-eigenaars. Voorlopig is de update alleen nog beschikbaar voor OnePlus One-modellen; onbekend is echter wanneer de latere smartphones aan de beurt zijn. Maar dat Cortana onderweg is, is nu zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.