Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CyanogenMod 12.1.1 schuift Microsoft-apps naar voren

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2016, 10:25 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat CyanogenMod en Microsoft meer dan alleen voor een Cortana-integratie hebben gezorgd: het OS raadt ook Microsoft-apps aan – of je die nou hebt geïnstalleerd of niet. De apps verschijnen in het ‘openen-met’-menu.

Meer van Microsoft in CyanogenMod 12.1.1

Eerder deze week is CyanogenMod begonnen met de release van de 12.1.1-versie van de populaire alternatieve Android-versie, waar Cortana goed zit ingebakken. Dat is op zich een mooie feature, aangezien Cortana met de dag beter lijkt te worden in de rol van een digitale assistent. Maar nu blijkt dat het bedrijf achter de software en Microsoft een grote deal hebben gesloten, aangezien er meer apps van de laatstgenoemde opduiken binnen de software, of je die applicaties in kwestie nou hebt geïnstalleerd of niet.

Je zou bijna kunnen spreken van verkapte advertenties. Wanneer je een bestand met meerdere apps kunt openen, dan verschijnt er, vaak de eerste keer, een ‘openen-met’-menu in beeld. Daar vind je een lijst met apps die je kunt gebruiken om het bestand te openen. En in het menu van CyanogenMod 12.1.1 vind je nu ook apps van Microsoft terug, met een link naar Google Play om de app te downloaden. Helaas hebben beide bedrijven geen moeite gedaan om deze ‘feature’ aan te kondigen, waarschijnlijk om kritiek vooraf te voorkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.