Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste tablets van dit moment (winter 2015 / 2016)

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2016, 15:40 CategorieBeste tablets koopgids

De winter van 2015 / 2016 is aangebroken en dus is het weer tijd voor een overzicht van de beste tablets van dit moment. Heb je nog wat geld over van de feestdagen en ben je op zoek naar een nieuwe tablet, dan kunnen we je wellicht helpen. We hebben alle reviews en gebruikservaringen verzameld, de ontwikkelingen in de markt nauwlettend gevolgd en natuurlijk de prijzen in de gaten gehouden. Dit resulteert in onderstaand overzicht van de beste tablets. Eerder deze maand hebben we de beste Android tablets en de beste Windows 10 tablets van dit moment reeds gepubliceerd.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Hoewel de tabletmarkt krimpt is het aanbod van tablets nog steeds enorm groot. Vooral op het gebied van Android heb je heel veel keuze. Het zoeken naar een nieuwe tablet kan dus lastig zijn, zeker als je bepaalde wensen en eisen hebt. De beste tablet voor jou is namelijk afhankelijk van diverse factoren, waaronder je budget, de voorkeur voor een besturingssysteem en de aansluitingen die je nodig hebt. We raden je daarom aan om de zoektocht naar een nieuwe tablet te beginnen in ons review archief en mocht je meer willen weten over waar je op moet letten bij het kopen van een tablet dan kun je onze tablet kopen pagina doornemen. Vergeet ook niet ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tablet te lezen.

Android vs iOS vs Windows 10

Sinds de herfst van 2015 is er op het gebied van besturingssystemen niet veel veranderd. Microsoft heeft een aantal kleine updates uitgerold voor het in de zomer gelanceerde Windows 10 besturingssysteem, Apple heeft wat updates uitgerold voor iOS 9 en Google heeft Android 6.0 Marshmallow verder geoptimaliseerd. We verwachten in het voorjaar weer aankondigingen voor nieuwe versies van deze besturingssystemen.

De beste tablets van dit moment

In het overzicht hieronder zetten we de beste tablets van dit moment, de winter van 2015 / 2016, voor je onder elkaar. Zoals je zult zien kijken we niet meer alleen naar stand-alone tablets maar ook naar grote smartphones (phablets) en zogenaamde convertibles. De reden hiervoor is dat deze apparaten inmiddels voor hetzelfde budget concurreren. Het overzicht bevat geen speciale volgorde en is gebaseerd op onze eigen ervaringen in reviews, de ervaringen die bezoekers gedeeld hebben in onze tablet database en de ontwikkelingen in de markt. Natuurlijk nemen we ook recente updates en prijsveranderingen mee.

Apple iPad Air 2

Als je een ruim budget hebt en op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke tablet met high-end specificaties dan kun je natuurlijk niet om de iPad Air 2 heen. Dit is nog steeds één van de beste keuzes wanneer je wilt genieten van een groot ecosysteem, een indrukwekkend goed display, een stabiel en goed werkend apparaat en een groot aanbod aan accessoires.

iPad-Air-2-review-game

Je betaalt wat meer voor een iPad Air 2 dan voor een gemiddelde Android tablet en bovendien is iOS meer gesloten. Maar aan de andere kant is het app-aanbod zo groot en kwalitatief hoogwaardig dat je daarmee waarschijnlijk wel uit de voeten kunt. Ook voor diegenen die graag games spelen of diegenen die productief werken is de iPad Air 2 een zeer goede tablet.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad Air 2 of lees onze Apple iPad Air 2 review.

Asus ZenPad 8.0

De Asus ZenPad 8.0 zagen we ook vorig seizoen al in dit overzicht terug en blijft ook dit seizoen één van de aanraders als je niet teveel geldt wilt uitgeven maar wel kwaliteit en flexibiliteit zoekt. Asus doet dit met de ZenPad 8.0 omdat de achterzijde verwisselbaar is en je ook verschillende interessante covers met extra features voor dit model kunt aanschaffen. De prijs van 179 euro is ook nog eens aantrekkelijk.

Asus-ZenPad-8-0-audiocover

De Asus ZenPad 8.0 beschikt over een 8-inch ips lcd-display met een 1.280 bij 800 pixels resolutie en draait op een Atom x3-processor van Intel. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is terug. Ook komt de tablet met Android 5.0 Lollipop, twee camera’s en een microUSB-poort.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Asus ZenPad 8.0 (Z380C) of lees onze Asus ZenPad 8.0 (Z380C) review.

Microsoft Surface Pro 4

Het zal je niet verbazen dat de eerste hybride in ons overzicht de Microsoft Surface Pro 4 is. Met de derde generatie Surface Pro liet Microsoft al heel duidelijk zien hoe het moet maar dankzij vele kleine verbeteringen is de Surface Pro 4 in onze optiek toch echt de ideale laptop (en tablet) vervanger. Op nagenoeg elk vlak is dit model high-end te noemen, en dat zien we natuurlijk ook terug in de prijs.

Microsoft-Surface-Pro-4-review-feature

Je krijgt met de Microsoft Surface Pro 4 een premium apparaat met indrukwekkende specificaties en verschillende interessante accessoires. Wij waren met name onder de indruk van het goede scherm met hoge resolutie, de perfect werkende keyboardcover, de handige kickstand en natuurlijk de krachtige prestaties van elke configuratie.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Microsoft Surface Pro 4 of lees onze Surface Pro 4 review.

HP Spectre 13 x360

Een convertible met Windows 10 waar wij zeer van onder de indruk waren is de HP Spectre 13 x360. Deze convertible laat niet alleen zien dat een zeer goede bouwkwaliteit, high-end specificaties en een zeer goed display samen een optimale Windows-ervaring verzorgen. Natuurlijk komt dit allemaal wel tegen een fors prijskaartje.

HP-Spectre-13-x360-review-feature

De HP Spectre 13 x360 is voorzien van een 13.3-inch display met full hd- of quad hd-resolutie, komt met een 360 graden draaibaar scherm, is uitgerust met een krachtige Intel Core-processor die vergezeld wordt door 8GB aan werkgeheugen, en beschikt over voldoende draadloze en fysieke aansluitingsmogelijkheden. Voor dit alles moet wel minimaal zo’n 960 euro betaald worden.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de HP Spectre 13 x360 of lees onze HP Spectre 13 x360 review.

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Vorig seizoen zag je in onze overzichten van de beste tablets de Lenovo Yoga Tablet 2 Pro, een aparte tablet met ingebouwde projector, terug. Dit model is nauwelijks meer te koop in Nederland maar inmiddels wel opgevolgd door de Lenovo Yoga Tab 3 Pro. Hoewel we deze tablet nog niet getest hebben lijkt Lenovo op het eerste gezicht weinig hele grote veranderingen doorgevoerd te hebben waardoor we er vanuit gaan dat ook deze tablet bij ons in de smaak valt. Kijkend naar de specificaties hebben we in ieder geval weinig te klagen.

Lenovo Yoga Pad 3-2

De Lenovo Yoga Tab 3 Pro is beschikbaar in een 16GB- en 32GB-versie en draait op Android 5.1 Lollipop-software. Verder beschikt de tablet over een 10.1-inch ips lcd display met een hoge resolutie, een microUSB-poort, een krachtige quadcore-processor, een microSD-kaartlezer, een ingebouwde kickstand en natuurlijk als meest opvallende een ingebouwde projector. Voor iets minder dan 500 euro kan deze tablet van jou zijn.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Lenovo Yoga Tab 3 Pro of lees onze Lenovo Yoga Tablet 2 Pro review.

Apple iPad mini (2) retina

Hoewel Apple de iPad mini 4 reeds gelanceerd heeft raden we nog steeds de iPad mini (2) retina aan als één van de beste tablets. Dit model biedt voldoende prestaties, een hoge resolutie scherm, een compact maar premium design en natuurlijk het complete Apple-ecosysteem. Als je op zoek bent naar een kleine iOS-tablet en niet teveel uit wilt geven dan is de iPad mini 2 nog steeds een aanrader.

Apple-iPad-mini-retina

Voor diegenen die thuis op de bank content willen consumeren is de iPad mini retina één van de betere tablets. Daarbij is ook het onlangs aangekondigde iOS 9 geschikt voor dit model. Maar, wil je een tablet met dezelfde prestaties als de iPad Air 2 dan zul je moeten gaan voor de iPad mini 4.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Apple iPad mini retina of lees onze Apple iPad mini retina review.

Samsung Galaxy Tab S2

Als je op zoek bent naar een premium tablet waar alles op en aan zit, waarmee je een prima gebruikservaring voorgeschoteld krijgt en waarmee je voorzien bent van high-end features dan mag de Samsung Galaxy Tab S2 niet op je verlanglijstje ontbreken. Deze modellen zijn voorzien van een 4:3 amoled-display dat zeer goed scoort op alle fronten, komen met een krachtige processor en zijn voorzien van een vingerafdrukscanner.

Galaxy-Tab-S2-feature

De Galaxy Tab S2-tablets zijn de beste tablets die Samsung ooit heeft gemaakt, en omdat Samsung één van de allerbeste Android-fabrikanten is, zijn dit misschien dus wel de allerbeste Android tablets die ooit zijn gemaakt. Als je in de markt bent voor een luxe Android-tablet is dit zeker een product dat je moet overwegen. Het prijskaartje dat aan de Galaxy Tab S2 9.7 en 8.0 hangt schrikt waarschijnlijk wel wat mensen af.

Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 9.7 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.
Bekijk alle specificaties en de laagste prijzen op de productpagina van de Samsung Galaxy Tab S2 8.0 of lees onze Samsung Galaxy Tab S2 9.7 review.

Phablets

We focussen ons al twee jaar ook op de markt van phablets, smartphones die door hun formaat ook goed als tablet ingezet kunnen worden. De markt voor phablets groeit hard en de phablet concurreert voor hetzelfde budget als de tablet. Daarom lichten we nu ook een aantal phablets uit die in onze optiek niet misstaan op je verlanglijstje. De beste premium phablet is nog steeds de Samsung Galaxy Note 4, op de voet gevolgd door de Huawei Mate S. Mocht je budget iets minder groot zijn raden we de Honor 6 Plus aan. Ben je op zoek naar een budgetphablet dan is de Honor 4X een zeer interessante keuze.

iPad Pro

Onlangs hebben we ook de nieuwe Apple iPad Pro uitgebreid getest en waren nogal onder de indruk van de tablet. Echter, we kunnen dit model geen aanrader voor iedereen noemen. Je moet een heel specifiek takenpakket of beroep hebben waar dit eenduidig de beste optie op de markt is. Zonder dat dit negatief is blijft het wel een grote verandering van de insteek en communicatie rond de iPad. Dit is de iPad die het dichtste bij een laptopvervanger komt, qua formaat, toetsenbordopties en zelfs ook qua software.

Overige en nieuwe tablets

We hebben de afgelopen maanden veel tablets getest en het is onmogelijk om elke goede tablet hier te behandelen. Ook komen er de komende maanden verschillende nieuwe modellen op de markt die mogelijk interessant zijn voor je verlanglijstje. Lees daarom vooral ook onze artikelen met de beste Windows 10 tablets en de beste Android tablets door. In deze artikelen hebben we een aantal andere interessante tablets genoemd die reeds te koop zijn en het overwegen waard zijn en bespreken we tablets die op korte termijn naar Nederland komen.

Tablets vergelijken

Een overzicht van alle tablets die reeds in Nederland te koop zijn en de komende weken verschijnen vind je in de tablet database. Hier kun je alle tablets vergelijken aan de hand van onder meer specificaties, prijzen, features en software. Wanneer je voor jezelf een aantal modellen onder elkaar gezet hebt die aan jouw voorkeuren voldoen dan kun je een tablet kopen.

Voor de meest recente overzichten van de beste tablets kun je terecht in ons beste tablets archief.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10
Samsung Galaxy Tab S2 9.7
Android Lollipop (5.0)

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.