Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De drie beste nieuwe apps voor je iPad #127

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2016, 8:00 CategorieApp Reviews (iOS)

De vele beschikbare applicaties maken de iPad natuurlijk het leukst. Daarom brengen we je wekelijks de leukste, meest interessante, beste en meest handige nieuwe apps voor jouw iPad. Onder meer een app om je pikante foto’s voor onbevoegden te verbergen.

Image Safe

Image Safe stelt je in staat om foto’s die op je iPad zijn opgeslagen, achter een slotje te zetten. Wil je aan vrienden een bepaalde foto laten zien, dan blijft de rest dus achter slot en grendel, en kom je niet in ongemakkelijke situaties als té huiselijke plaatjes voorbijkomen op zoek naar die ene foto waar het om gaat. Image Safe kan een heel album, maar ook een enkele foto op slot zetten, zodat die alleen met een pincode zichtbaar kan worden gemaakt. Ook de vingerafdrukscanner in de modernere iPads kan hiertoe worden gebruikt.

image safe

Image Safe kost 1,99 euro in de App Store.

 • Image Safe

Piano Tiles 2

Heb je even niets te doen? Dan is de game Piano Tiles 2 een aardig tijdverdrijf. Je krijgt zwarte en witte strepen in beeld die wegscrollen. Druk alleen op de zwarte, anders ben je af. Tijdens het drukken op de zwarte blokken wordt een lied afgespeeld. De piano zorgt ervoor dat je het leuk blijft vinden. Het is een game die aardig verslavend kan zijn. Piano Tiles 2 biedt een aantal extra liedjes ten opzichte van de eerste versie van deze game. Het spel biedt in-app aankopen waarmee je kunt doorgaan als je toch op een wit vlakje hebt gedrukt, zodat je niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

piano tiles 2

Piano Tiles 2 is gratis in de App Store.

 • Piano Tiles 2

ANWB Fietsen

Ook een ‘nieuwjaarsbuik’? De kilo’s van december kun je er mooi weer af fietsen met gebruik van de iPadversie van ANWB Fietsen. Daarmee kun je zelf fietsroutes samenstellen aan de hand van de fietsknooppunten van de grootste vereniging van Nederland. De fietsknooppunten kun je tot zelfgekozen routes aan elkaar knopen zodat je een aardige fietsroute kunt samenstellen. Bezienswaardigheden onderweg en praktische beschrijvingen worden ook weergegeven. Krijg je een lekke band, dan biedt de app een ‘servicebox’ waarin wordt aangegeven hoe je zelf reparaties kunt uitvoeren. Het is natuurlijk niet zo handig om met een iPad op je stuur te gaan fietsen, maar de routes samenstellen gaat op een tablet veel makkelijker dan op een telefoon. En dan: fietsen maar!

anwb fietsen

ANWB Fietsen is gratis in de App Store.

 • ANWB Fietsen
 • Delen:

Reacties

 1. Chris Laarman
  03 januari, 2016 om 11:16

  ANWB Fietsen kan ik inderdaad aanbevelen voor fietsers, met kanttekeningen.
  1) De knooppuntenplanner (een functie waarvoor je tot een half jaar geleden een abonnement moest kopen) is bedoeld voor recreatief fietsen. Het is dus geen snelste-weg-planner, maar een app om /naast/ routeplanners te gebruiken, niet in plaats van. Wil je “snel op de fiets van A naar B”, en ligt daartussen een recreatiegebied, dan heb je voor dat stuk wellicht wèl baat bij deze app als routeplanner.
  2) Het knooppuntensysteem is in zijn ontwerp prachtig, maar de uitwerking op straat verschilt per streek: vindbaarheid van de knooppunten, aanwezigheid van overzichtskaarten bij die knooppunten, aanwezigheid en zichtbaarheid van wegwijzers (“pijltjes”).
  3) Voor het plannen en volgen van een route heb je Internet nodig, voor weergave van dat “kralensnoer” niet.
  4) Voor Nederland bestaat een concurrerende app Fietsplanner van de Fietsersbond. Ik heb die te weinig gebruikt om die te beoordelen.
  5) Het knooppuntensysteem bestaat ook in Vlaanderen, en sluit aan op het Nederlandse. Ik ken er geen app voor. In Wallonië ken ik überhaupt geen aandacht voor fietsers.
  6) De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft een eigen routeplanner: NRW Radplaner. NRW werkt op straat met genummerde routes, maar ikzelf mis nogal eens een afslag. Deze app kan routes voorstellen die steile hellingen vermijden. Weergave van de Nederlandse kant van de grens gaat met oude bitmap-kaarten (dus niet nieuwe vector-kaarten). Van Niedersachsen ken ik geen aandacht voor fietsers.
  7) Genoemde drie apps zijn er voor Android en iOS.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.