Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is het Microsoft-toetsenbord voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2016, 11:01 CategorieApplicaties

Microsoft heeft laten weten dat het zijn Windows Phone-toetsenbord officieel naar iOS brengt. Een Android-versie staat mogelijk pas later in de planning. Dit toetsenbord biedt een speciale modus voor één hand aan.

Microsoft brengt toetsenbord uit voor iOS

De kogel is door de kerk: Microsoft brengt zijn Windows Phone-toetsenbord naar iOS toe. Op dit moment test de softwaregigant het toetsenbord nog intern, maar binnenkort zal het bedrijf de software ook voor bètatesters gaan vrijgeven. Bronnen die bekend zijn met de plannen van het bedrijf uit Redmond, melden dat de keyboard wordt voorzien van een modus geschikt voor één hand (zie foto). Je kunt het toetsenbord dan zowel links of rechts plaatsen. Deze modus werkt net even anders dan we op Windows 10 Mobile hebben gezien.

Dat OS heeft ook een toetsenbord voor één hand, maar die werkt dus anders. In plaats van een buiging in het bord zoals we dat hierboven zien (voor de iOS-versie), schuiven de toetsen alleen een stuk op naar links of rechts op Windows 10 Mobile, zodat er een compacte eenheid ontstaan die met één hand te bedienen is. Word Flow, zoals het toetsenbord heet, biedt toegang tot woordsuggesties, emoji en woorden swipen. Eerst moet Word Flow uitgebracht worden op iOS en later staat er ook nog een Android-versie in de planning.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.