Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dropbox lanceert eigen Windows 10-app

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2016, 9:31 CategorieApplicaties

Dropbox heeft deze week een Windows 10-applicatie uitgebracht, die met name bedoeld is voor tablets, maar ook werkt op pc’s met het besturingssysteem. Dit is een universele app en daardoor werkt-ie op beide platformen. De smartphone-versie laat nog even op zich wachten.

Download nu Dropbox voor Windows 10

De cloudopslagdienst Dropbox heeft deze week zijn eigen Windows 10-applicatie gelanceerd, die met name bedoeld is voor tablets. Maar omdat het een universele applicatie is, werkt de applicatie ook op pc’s (en later ook op smartphones). Eén van de grootste features is de integratie met Windows Hello. Met Hello stelt Microsoft gebruikers in staat op hun pc (en straks ook op tablets) in te loggen met hun gezicht, wanneer er een speciale camera aanwezig is. De Dropbox-app is de eerste grote applicatie die de technologie ondersteunt.

Daarnaast werkt Windows Hello ook met vingerafdrukscanners, dus alle compatible apparaten kunnen er gebruik van maken. De Dropbox-app voor Windows 10 is niet zo geïntegreerd als het oude Dropbox is: dat betekent dat je geen icoontje in de Verkenner op het platform meer zult aantreffen. Wel zijn grotendeels alle basale functies aanwezig en zijn gebruikers in staat om bestanden te verslepen naar de Dropbox-map. Ook kan de app notificaties binnen gedeelde mappen versturen. Je kunt de app nu gratis downloaden.

  • Dropbox
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.