Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

f.lux-makers willen graag toegang tot de App Store op iOS

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2016, 11:17 CategorieApplicaties

Wanneer iOS 9.3 er is, dan krijgen iOS-bezitters toegang tot de avondmodus. Een feature geïnspireerd door f.lux, die niet beschikbaar is in de App Store. Nu vragen de makers van de populaire Mac-applicatie alsnog toegang tot de digitale Apple-winkel.

f.lux-makers willen toegang tot App Store

Wanneer iOS 9.3 gelanceerd wordt voor het grote publiek, dan krijgen iOS-bezitters toegang tot de nachtmodus: deze modus zorgt ervoor dat de kleuren op het scherm van je iPhone of iPad zachter worden (de blauwe kleuren worden gefilterd), wat in de avond moet leiden tot meer rust voor je ogen en in de nacht een betere slaap. f.lux is een Mac-applicatie die dat al veel langer doet en ook op iOS wilde uitkomen. Maar Apple stak daar twee maanden geleden stokje voor – waarschijnlijk omdat het bedrijf met een eigen variant bezig was.

Nu hebben de makers van de populaire app publieke gevraagd aan Apple om alsnog toegang te krijgen tot de App Store, vooral ook vanwege de kennis die het bedrijf aan boord heeft op het gebied van kleurenfiltering. Per persoon kan de filtering anders werken bijvoorbeeld, iets waar ze bij Apple mogelijk geen rekening mee hebben gehouden. De makers van f.lux hebben Apples hulp echter wel nodig om f.lux draaiende te krijgen op iOS, omdat er toegang moet worden verleend aan de ontwikkelaar, die Apple normaliter niet toestaat.

Hoe dit gaat aflopen, is voor nu niet bekend. Mochten er Android-lezers meelezen en benieuwd zijn naar wat de functie precies inhoudt, dan raden we aan de app Twilight (klik) te downloaden uit Google Play. Deze is gratis te downloaden. Ook is er een Pro-versie, waarmee je de ontwikkelaar kunt steunen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.