Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt goudkleurige Nexus 6P uit in de Verenigde Staten

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 21:39 CategorieAndroid

Google heeft in de Verenigde Staten een vierde kleur toegevoegd aan het palet waarin de Nexus 6P besteld kan worden: matgoud. Wit, zwart en zilver was al beschikbaar.

Europa

Het is nog niet te zeggen wanneer Google de Nexus 6P in Europa uitbrengt, en of dat wel zal gebeuren. De verkoop in Nederland is nog maar kort geleden van start gegaan, in de laatste week van november.

Matgoud

De goudkleurige Nexus 6P is gemaakt door Huawei. Het is precies hetzelfde toestel als de Nexus 6P’s met andere kleuren. Het enige verschil is dus die kleur. De matgouden variant van het laatste Google-vlaggenschip is overigens al maandenlang in die kleur beschikbaar in enkele Aziatische landen.

5,7-inch scherm

De Nexus 6P valt ruimschoots in de phabletcategorie met een 5,7-inch scherm. Zoals alle Nexussen van Google loopt op deze op de nieuwste versie van Android, te weten 6.0 Marshmallow. Hoewel de kleur van de nieuwe variant matgoud is, is het toestel van aluminium gemaakt, en loopt het op de Qualcomm Snapdragon 810-processor die wordt gesteund door 3GB geheugen.

Goedkoopste Nexus 6P is 649 euro

Aan de achterkant zit een 12,3 megapixelcamera, voor zit een 8-megapixelcamera. De goedkoopste variant heeft 32GB geheugen en kost 649 euro. Het toestel is in Nederland in de Play Store van Google te krijgen, maar zoals gezegd is de gouden variant daar nog niet gearriveerd.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.