Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google geeft het weer een nieuw likje verf

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2016, 9:22 CategorieAndroid

Google heeft aangekondigd dat de weerkaarten van de zoekmachinegigant een nieuw likje verf krijgen. De update wordt nu langzaamaan uitgerold, dus dat kan betekenen dat je er nog even op moet wachten voordat je de veranderingen ziet.

Nieuwe look & feel voor het weer

Het kwam al een keer eerder in het nieuws, maar nu is het officieel: Google heeft een update voor de weerkaarten uitgebracht. In principe verandert er niet veel aan de huidige weerkaarten. Het is voornamelijk de nieuwe look & feel die wordt uitgerold. Zo krijgt kleur veel meer de ruimte en krijgt ook het ventje bovenaan (zie afbeelding) zijn plek in de spotlights. Maar het uiterlijk is niet het enige dat Google heeft aangepast. Want er is ook meer informatie beschikbaar voor iedereen die Google gebruikt voor het weer.

Zo kun je nu ook via Google te weten komen wanneer het weer gevaarlijk wordt, bijvoorbeeld. Daarnaast krijg je ook toegang tot het weerbericht van de komende tien dagen en kun je per uur checken hoe het ervoor staat. Ook kun je een specifieke plek op de wereld opslaan als favoriet, zodat je daar altijd de juiste informatie over te zien zult krijgen. Als laatste zal ook de achtergrond van kleur veranderen, gebaseerd op de tijd van de dag of een specifiek weertype. De update wordt niet over the air uitgebracht; de verandering is een server switch.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.