Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google introduceert een nieuwe compressietechniek

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 14:15 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het binnenkort een nieuwe compressietechniek zal introduceren in Chrome, die tot 26 procent efficiënter is dan de huidige techniek. Dat moet vooral voor mensen op mobiele apparaten een voordeel gaan bieden.

Googles nieuwe compressietechniek heet Brotli

Google heeft in de afgelopen jaren al veel stappen gezet op het gebied van datacompressie, maar dat betekent niet dat het bedrijf nu stilzit. Daarom introduceert de zoekmachinegigant de nieuwe compressietechniek genaamd Brotli. Deze techniek zou twintig tot 26 procent zuiniger zijn dan de huidige technologie die gebruikt wordt. Brotli is eigenlijk een geheel nieuw dataformaat (lees hier alles over de techniek), dat Google in staat stelt meer data te verzenden, terwijl de snelheid gelijk blijft aan wat het nu al is.

Dat er nu meer data gecomprimeerd kan worden, zonder dat het ten koste gaat van een site of de snelheid van het laden, betekent natuurlijk winst voor de internetgebruiker. Vooral voor de mensen die vaak over het mobiele internet surfen, aangezien er minder data wordt verbruikt. Helaas is nog niet duidelijk wanneer we van de nieuwe compressietechniek gebruik kunnen maken, maar dat hoeft nu niet lang meer te duren. Er wordt gezegd dat de techniek klaar is om verscheept te worden. Eerst naar Chrome, dan naar andere browsers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.