‘Google laat mensen apps installeren vanuit zoekresultaten’

19 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Play Store update

Google zou op dit moment mensen apps laten installeren op Android, direct vanuit de zoekresultaten en zonder hen eerst langs Google Play te laten gaan. Deze feature is alleen beschikbaar op Android en wanneer iemand via de Google-app iets opzoekt.

Apps direct te installeren vanuit zoekresultaten

Google zou op dit moment een test aan het uitvoeren zijn die gebruikers in staat stelt direct apps vanuit de zoekresultaten te installeren. Die gebruikers zouden dan niet naar Google Play hoeven te gaan om het installeren te initiĆ«ren. De feature zou overigens alleen werken wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert via de Google-app op Android, waarna er een klein dialogenscherm in beeld verschijnt wanneer er op de downloadknop wordt gedrukt – net zoals dat in de officiĆ«le Google Play Store zou gebeuren. Het werkt dus niet in Chrome.

Google laat al een tijdje direct een link naar een app zien in de zoekresultaten op mobiele apparaten (op Android naar Google Play en iOS naar de App Store, in Safari), maar dit zou de eerste keer zijn dat gebruikers niet eerst naar een digitale winkel zouden hoeven gaan. Op moment van schrijven is nog onbekend wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt, omdat Google dat simpelweg nog niet bekendgemaakt heeft. Dit zou in elk geval een mooie stap zijn om Google nog relevanter te maken voor al je (mobiele) zoekopdrachten.

Reacties (0)