Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google+ opent links in Chrome Custom Tabs op Android

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 17:47 CategorieAndroid

Het is vanaf nu mogelijk voor Google+-gebruikers om gedeelde links via het sociale netwerk te openen in Chrome Custom Tabs op Android. Dit kan sinds de vorige update, al lijkt de functie pas later geïmplementeerd te zijn met een server switch.

Google+ en de Custom Chrome Tabs

Toen Google vorige maand een update voor Google+ uitbracht, was de grootste verandering het automatisch laten verdwijnen van de onderste balk in beeld. Maar dat blijkt niet het enige te zijn. Want de mensen met de nieuwste versie van de app melden nu dat hun links naar webpagina’s in Chrome Custom Tabs worden geopend. Deze speciale Tabs bieden alle voordelen van de Chrome-browser (zoals automatische logins, beveiliging en meer) zonder dat daarvoor een browser opgestart hoeft te worden. Dat resulteert in een snellere ervaring.

Je hebt daarvoor wel Chrome versie 45 nodig op je smartphone of tablet, want anders werken de Chrome Custom Tabs niet. De Custom Tabs hebben wel enkele nadelen ten opzichte van de normale browser die je gebruikt. Zo is het niet altijd mogelijk om een pagina op te slaan bij bladwijzers en is het zo dat wanneer je nog even snel op Google+ wil kijken, je de pagina’s moet sluiten om terug te keren. Je kunt ze niet op de achtergrond laten draaien, zoals een normale browser dat wel kan. Download Google+ via de onderstaande link.

Let wel op: het feit dat je de nieuwste versie van Chrome en Google+ hebt, wil niet zeggen dat je ook de Custom Tabs gaat krijgen. Het lijkt er namelijk op dat we met een server switch te maken hebben. Dat houdt in dat Google, zonder een app te updaten, een verandering kan doorvoeren aan een specifieke app. En de knop lijkt nog niet voor iedereen omgezet te zijn.

  • Google+
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.