Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google wil objectherkenning offline mogelijk maken

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2016, 9:12 CategorieHardware

Google komt mogelijk in de toekomst met mobiele apparaten die gezichten en objecten in foto’s kunnen herkennen zonder dat hiervoor een actieve internetverbinding vereist is. Dit blijkt uit een samenwerking die het bedrijf aangaat met Movidus.

Objectherkenning middels chip in smartphone

Movidus is een Amerikaanse startup die chips ontwikkelt waarmee gezichten en objecten zonder actieve internetverbinding herkend kunnen worden. Google zelf werkt al een tijdje aan deze mogelijkheid maar vooralsnog is het alleen mogelijk om gezichten, dieren of objecten te laten herkennen wanneer je foto’s in Google Photos staan en door Google in de cloud toegankelijk zijn.

De internetgigant wil het middels de samenwerking in de toekomst mogelijk maken om objecten en gezichten offline te herkennen, middels een chip die in de tablet of smartphone verwerkt zit. De gebruiker hoeft hiervoor de foto’s dus niet meer in de cloud te plaatsen en met Google, of een andere partij, te delen. Of Google de chips in eigen Nexus-toestellen wil integreren of breed gaat inzetten op Android is vooralsnog onduidelijk.

Onlangs werd bekend dat het bedrijf samenwerkt met Lenovo om de eerste Project Tango-smartphone op de markt te brengen. Mogelijk wordt in dit geavanceerde toestel met 3D-camera’s de eerste chip van Movidus verwerkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.