Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei GX8 is duurder broertje van Honor 5X, beiden komen naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2016, 21:06 CategorieAndroid

Huawei heeft op de CES in Las Vegas de Huawei GX8 ten tonele gevoerd. Een 5,5-inch phablet met een mooi metalen jasje en een Snapdragon 615-processor. Budgetmerk Honor, ook van Huawei, heeft echter weken eerder al de Honor 5X (hierboven afgebeeld) aangekondigd, die over precies dezelfde hardware beschikt maar wel dik honderd euro goedkoper wordt.

Honor 5X tweelingbroer van Huawei GX8

Het lijkt dus bij voorbaat een verloren zaak voor de Huawei GX8, want waarom zou je dik honderd euro neertellen voor bijna precies hetzelfde toestel? Qua hardware en ook wat betreft het uiterlijk lijken het wel tweelingen van elkaar. Beide toestellen beschikken over de volgende specificaties:

  • 5.5-inch 1,920 x 1,080-pixel resolutie scherm
  • Android 5.1 Lollipop met Emotion UI (EMUI) 3.1
  • Camera’s: 13-megapixel, 5-megapixel frontcamera
  • 16GB opslaggeheugen met micro sd-kaartsleuf tot 128GB
  • 1.5GHz achtkernige Qualcomm Snapdragon 615 processor
  • 2GB ram
  • 3,000mAh batterij

Hieronder is de Huawei GX8 afgebeeld.

Huawei GX8

Vingerafdrukscanner

Beide toestellen hebben ook een vingerafdrukscanner en komen in metalige kleuren naar de winkels toe. Alleen is de Huawei GX8 dus een stuk duurder dan de Honor 5X. De eerste is aangekondigd met een prijs van 349 dollar, de tweede zou 200 dollar moeten kosten. Voor die 150 extra dollars krijgt de consument alleen een andere naam op zijn telefoon: Huawei in plaats van Honor.

Honor 5X eerder in de winkel

De Honor 5X heeft naast zijn lagere prijs ook nog het voordeel dat die al enkele weken geleden is aangekondigd voor Europa, dus die zou eind deze maand al verkrijgbaar moeten zijn in diverse Nederlandse winkels. De Huawei GX8 moet nog enkele weken of misschien wel maanden wachten voordat hij zijn première beleeft in Nederland.

  • Delen:
Huawei Mate S
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.