Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 8 komt naar Nederland en kost 599 of 699 euro

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 20:12 CategorieAndroid

De Huawei Mate 8, de nieuwe 6-inch superphablet van de Chinese fabrikant, komt binnenkort naar Nederland. De phablet gaat 599 of 699 euro kosten, afhankelijk van het formaat van het geheugen.

6-inch scherm

De Mate 8 heeft net zo’n imposant 6-inch scherm als zijn voorganger, de Mate 7, en komt in vier kleuren op de markt: goud, zilver, grijs en bruin. De Mate 8 wordt nu in dertig landen uitgebracht, nadat in november eerst de Chinese markt werd bediend.

Drie microfoons

De Mate 8 heeft een aantal slimme verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Zo zitten er drie microfoons in, die geluid van alle richtingen moeten kunnen opvangen. Tijdens het afspelen van een opname kan de gebruiker kiezen welke geluidsbron wordt afgespeeld.

‘Adembenemende foto’s’

De achtercamera is een 16-megapixel exemplaar van Sony, aan de voorkant zit een selfiecamera met een resolutie van 8 megapixel met bijbehorende ‘schoonheidssoftware’  waarmee pukkels, vlekjes en andere onregelmatigheden kunnen worden weggepoetst voordat de foto op Facebook gaat. Huawei meldt dat de afgelopen drie jaar 98 miljoen dollar is geïnvesteerd in verbeteringen van de camerasensor. Die moet ‘adembenemende’  plaatjes opleveren en een snelle responstijd geven.

Veilige vingerafdruksensor

Huawei meldt dat de vingerafdruksensor die al in de Mate 7 werd geïntroduceerd, is verbeterd met nieuwe veiligheidsprotocollen. Het is ditmaal een cirkelvormige sensor, in plaats van een vierkante zoals op de voorganger. Hoewel er nu drie niveaus van beveiliging in zijn verwerkt, is hij toch twee keer zo snel als de vorige, zegt Huawei.

Android 6.0 Marshmallow

Bijzonder is dat de telefoon al meteen op Android 6.0 Marshmallow draait. Daar overheen komt de EMUI 4.0 softwareschil van Huawei. De batterij is vreemd genoeg iets kleiner dan die in de Mate 7, 4000 mAh tegen 4100 mAh in de voorganger. Toch belooft Huawei een accuduur van twee dagen bij normaal gebruik, en dik anderhalve dag bij zwaar gebruik. De Kirin 950-processor in de nieuwe phablet moet zeker tweemaal zosnel zijn als de Kirin 925 in de Mate 7, meldt Huawei.

Het is nog niet bekend wanneer de Mate 8 in Nederland valt te krijgen.

 

  • Delen:
Huawei Mate 8
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.