Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate S (met drukgevoelig scherm) nu verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 11:16 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft bekendgemaakt dat de Huawei Mate S vanaf nu verkrijgbaar is in Nederland en België, voor 799 euro. De Mate S is voorzien van een 5,5 inch drukgevoelig touchscreen en een Hisilicon Kirin 935-processor.

De Huawei Mate S: phablet met drukgevoelig scherm

De Huawei Mate S is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland, voor een adviesverkoopprijs van 799 euro. Voor dat bedrag krijg je niet alleen 128GB aan interne opslagruimte, ook is het scherm dan drukgevoelig. Huawei noemt dit zelf ‘press touch’: een techniek die vergelijkbaar is met 3D Touch van Apple. Wanneer een gebruiker hard of zacht op het scherm drukt, dan kunnen er verschillende acties worden ondernomen. Tijdens de aankondiging in september liet de Chinese fabrikant nog weten dat deze variant niet naar de Benelux zou komen.

Daar is dus verandering in gekomen. Met het drukgevoelige scherm kun je een preview van een foto bekijken of het apparaat als een soort weegschaal gebruiken. De Huawei Mate S draait op Android 5.1, met daaromheen Huawei’s eigen Emui-skin. Het 5,5 inch-scherm van een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder beschikt de phablet over 3GB aan werkgeheugen en een eigengemaakte processor, voorzien van acht kernen: vier op 2,2GHz en vier op 1,5GHz. Ook is er een dertien megapixel-camera en een accu van 2700mAh aanwezig.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.