Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei presenteert Mediapad M2 op CES 2016

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2016, 19:42 CategorieAndroid

Huawei heeft op de CES-beurs een nieuwe Androidtablet gepresenteerd. De Huawei MediaPad M2 is in een metalen jas gehuld en moet de top van de markt bedienen.

Kirin 930-processor

De M2 loopt op een  Hisilicon Kirin 930-processor, die Huawei in eigen huis produceert. Dit is een achtkernige processor waarvan vier kernen op 2.0Ghz en de andere vier kernen op 1.5Ghz zijn geklokt. Daarbij worden de processorkernen geholpen door een Mali-T628 MP4 grafische processor die op 680 MHz is geklokt.

Cameraresolutie 13 megapixel

Het scherm meet 10,1 inch. Dit is een IPS-scherm met een full HD-resolutie van 1920×1200 pixels. De frontcamera maakt foto’s met een resolutie van 5 megapixel, de achtercamera heeft een voor tablets ongebruikelijk hoge resolutie van 13 megapixel. Die camera is bovendien uitgerust met autofocus, een flitser en F2.0.

Premiumversie

De M2 wordt in twee versies geleverd. De standaardversie heeft 2GB LPDDR3-ram aan boord, de premiumversie krijgt 3GB ram. De batterij geeft voor 6660 mAh stroom. Android 5.1 is de gekozen besturingssysteemversie, met daar overheen de EMUI 3.1-softwareschil van Huawei. Het interne geheugen is 16GB voor de standaardversie en 64GB voor de premiumversie. Dat kan met een sd-kaart worden uitgebreid.

Vier Harman Kardon-speakers

De tablet beschikt over een lichtsensor, vingerafdruksensor, accelerometer, gyroscoop, een Hall sensor en een kompas. Ingebouwd zijn een microfoon en vier speakers van Harman Kardon. De tablet biedt een styluspen met een drukgevoeligheid van 2048 drukniveaus. Die pen wordt alleen met de premium versie meegeleverd.

Prijzen

Huawei heeft zelf nog niets meegedeeld over de prijs, maar het Franse Nowhereelse wist vanochtend al te melden dat de standaardversie 349 euro gaat kosten, en de premiumversie 449 euro.

  • Delen:
Huawei MediaPad M2 Tablet
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.