Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei wil een Windows/Android-tablet maken’

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2016, 9:33 CategorieAndroid

Naar verluidt wil Huawei een tablet gaan maken met Windows als Android, maar Microsoft zou dit niet toestaan, als we de geruchten mogen geloven. De nieuwe tablet zou namelijk gaan lijken op een Surface, compleet met een afneembaar toetsenbord.

Werkt Huawei aan een eigen Surface-tablet?

Huawei zou op dit moment bezig zijn aan een tablet met zowel Windows 10 als Android erop. Het zou gaan om een hybride tablet, waar je dus een toetsenbord aan vast kunt klikken. Naast een afneembaar toetsenbord, zou het apparaat ook zijn eigen stylus moeten krijgen. Eerder probeerde fabrikant Asus ook een soortgelijke tablet te lanceren. Wanneer je het toetsenbord los zou koppelen, dan schakelde dat apparaat over op Android en met toetsenbord had je toegang tot een versie van Windows – maar deze tablet is nooit uitgebracht.

Volgens de geruchten had Microsoft daar mee te maken; dat bedrijf zou niet alleen de licentiekosten hebben verhoogd, maar ook hebben aangegeven die tablet niet in de markt te willen zetten als een Windows device. Google zou Asus daarnaast ook geen Google Play-licentie willen geven. Nu zou er zich een soortgelijke situatie kunnen gaan voordoen: niet alleen omdat de Huawei-tablet lijkt op een Surface, maar ook vanwege de twee besturingssystemen. Wat er in de toekomst gaat gebeuren met het apparaat, is vooralsnog onzeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.