iOS 9.2.1 gelanceerd, met voornamelijk prestatieverbeteringen

19 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Apple-iOS-9-split

Apple heeft op dinsdagavond Nederlandse tijd de nieuwste versie van het iOS vrijgegeven, namelijk iOS 9.2.1. Er zijn geen nieuwe features toegevoegd. Deze update focust zich met name op prestatieverbeteringen.

iOS 9.2.1: prestatieverbeteringen en bugfixes

Apple heeft een nieuwe versie van het iOS online gezet, iOS 9.2.1. Aan het versienummer kun je zien dat we hier niet te maken hebben met een grote update, maar slechts met een kleine. De vorige versie die uitkwam had versienummer 9.2 en verscheen in december. Iets meer dan een maand later verschijnt deze kleine update, die voornamelijk prestatieverbeteringen, bugfixes en verbeteringen ten aanzien van de online veiligheid met zich meebrengt. Helaas krijgen we nu dus nog geen nieuwe functies, maar iOS 9.3 brengt daar verandering in.

iOS 9.2.1 is beschikbaar voor alle iPods, iPhones en iPads die ook naar iOS 9.2 geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, en de iPhone 6 Plus
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, en de iPad Air 2
  • iPad mini 1, iPad mini 2, en de iPad mini 3
  • iPod touch, de vijfde en zesde generatie

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.

Reacties (0)