Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Air 3 krijgt 4K Ultra HD-scherm en 4GB RAM’

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2016, 12:14 CategorieApple

Langzaam maar zeker krijgen we steeds meer te horen over de volgende generatie iPad Air. Nadat vanmorgen al geruchten verschenen over een mogelijke lancering in maart krijgen we nu geruchten te horen over de specificaties van de iPad Air 3.

iPad Air 3 met 4K-scherm

De iPad Air 3 is nog niet aangekondigd maar dat weerhoudt vele websites er niet van om geruchten de wereld in te helpen. Digitimes, niet altijd één van de meest betrouwbare bronnen, denkt naar aanleiding van informatie uit de productieketen een paar specificaties van de tablet te weten.

Zo zou de iPad Air 3 de eerste iPad met een 4K Ultra HD-scherm worden. Dit is opvallend omdat nog geen enkel mobiel Apple-apparaat over een dergelijk scherm beschikt. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus kunnen wel in 4K-resolutie filmen en bovendien kennen we sinds vorig jaar ook de 4K- en 5K-iMac-modellen. Daarnaast zou de derde generatie iPad Air 3 maar liefst 4GB aan werkgeheugen krijgen, wat het dubbele is van wat de iPad Air 2 bevat.

Als we eerdere geruchten mogen geloven wordt de iPad Air 3 voorzien van vier speakers, zoals we terugzagen op de vorig jaar gelanceerde iPad Pro, en komt er standaard ondersteuning voor de Apple Pencil, de door Apple ontwikkelde stylus. Ook zou de tablet voor het eerst een flitser voor de camera aan de achterzijde krijgen. De verwachting is dat Apple de tablet op 14 maart aankondigt, samen met een nieuwe versie van iOS.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.