Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla brengt nog een klein aantal tablets uit

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2016, 19:06 CategorieBesturingssystemen

Jolla, het Finse bedrijf dat hardware produceert voor het zelfontwikkelde Jolla Sailfish-platform, brengt nog een klein aantal tablets uit. Maar dat aantal is onvoldoende om elke Indiegogo-investeerder er een te kunnen leveren.

Jolla Tablet

Het zat Jolla het afgelopen jaar niet mee, want het bedrijf raakte in financiele problemen. Nadat het bedrijf ternauwernood werd gered, bleek dat de plannen om een Jolla Sailfishtablet uit te brengen danig zijn teruggeschroefd. Een klein aantal investeerders die via financieringssite Indiegogo geld had toegezegd, kreeg al in het afgelopen najaar een tablet toegezonden. Daarna begonnen de financiële problemen en nu wordt nog een klein aantal tablets aan Indiegogo-investeerders gestuurd.

Financieel zwaar weer

De twee zendingen zijn samen onvoldoende om elke Indiegogo-investeerder tevreden te stellen, meldt Jolla met enige spijt. Maar het kan even niet anders; het financiële zware weer is nog niet voorbij. “Het serieuze geldprobleem in november en december had jammer genoeg een grotere impact op dit project dan we ooit hadden kunnen voorzien. Nu onze financiële situatie is verbeterd en we langzaam terug naar onze normale activiteiten gaan, plannen we de beste manier om dit project af te ronden en een oplossing te vinden die recht doet aan alle gewaardeerde Jolla Tablet-ondersteuners en ook onze toekomstige plannen, samen met onze investeerders. We hebben alles nog niet bij elkaar gepuzzeld, maar een paar dingen zijn nu wel zeker: wij zijn blij dat begin 2016 een kleine batch met Jolla Tablets naar onze vroege ‘backers’  gezonden kan worden, maar het slechte nieuws is dat we niet in staat zijn om er voldoende te produceren voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd.”

Verrassingen

Jolla meldt als goedmakertje dat er nog wat ”verrassingen”  aan zitten te komen. “Je kunt er zeker van zijn dat we je niet met lege handen achterlaten.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.