Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jolla zal nog ongeveer 540 tablets gaan leveren

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2016, 10:37 CategorieAndroid

Jolla heeft aangegeven nog zo’n 540 tablets met het SailFish OS te gaan leveren – maar dit zullen ook meteen de laatste tablets van het bedrijf zijn. Mocht je geen tablet ontvangen, dan zal de fabrikant je geld gaan teruggeven.

Nog ongeveer 540 tablets van Jolla

Jolla heeft aangegeven dat het bedrijf nog zo’n 540 tablets zal gaan verschepen met het SailFish OS erop naar de backers van de Kickstarter-campagne, en dit zullen ook meteen de laatste tablets zijn. De fabrikant kwam vorig jaar in financiële problemen en ook het produceren verliep niet vlekkeloos, zo geeft de producent in een blogpost aan, aangezien niet alle onderdelen meer beschikbaar zijn. Dus zal de fabrikant iedereen die geen tablet zal ontvangen zijn geld teruggeven, maar dat kan nog wel een jaar gaan duren.

De 540 overigens tablets zullen vanaf februari verscheept worden. De eerste 121 verschenen in oktober al. Nu is het echter zo dat duizenden mensen zo’n Jolla-tablet wilden hebben en dat betekent dat Jolla veel geld zal moeten teruggeven. De toekomst van het SailFish OS is nu ook onzeker. Ondanks het feit dat het bedrijf in gesprek is met andere hardwareproducenten, zal de Finse fabrikant zelf geen tablets meer fabriceren. Het bedrijf heeft overigens veel geïnvesteerd in de software en daarom liet de release steeds op zich wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.