Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Knutselaar krijgt Mac OS 7.5.5 aan de gang op iPad Air 2

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2016, 23:24 CategorieApple

Een knutselaar heeft Mac OS 7.5.5 aan de gang weten te krijgen op een iPad Air 2. Het besturingssysteem uit de tijd dat computers nog monochrome schermen hadden, werkt goed op de hypermoderne tablet die eigenlijk op iOS 9 loopt.

Mac OS 7.5.5

Dat toont de bewuste knutselaar aan door er een filmpje van online te zetten. De programma’s onder Mac OS 7.5.5 lopen weliswaar ietwat traag, maar dat was ook al zo toen de computers met dit besturingssysteem door Apple werden verkocht, begin jaren negentig.

iOS

Apple zelf peinst er niet over om wat voor Mac OS-versie dan ook op de iPad te zetten. De vraag kwam weer op toen Apple de iPad Pro als laptopkiller op de markt bracht. De kritiek van veel reviewers was dat het een bijzonder krachtige en grote tablet is, maar dat het mobiele besturingssysteem zijn beperkingen kent. In tegenstelling tot het huidige Mac OSX. Maar volgens Apple is dat de bedoeling.

Apple Watch

Terug naar de iPad Air 2 die geboot is op Mac OS 7.5.5. Dat het kan, is enigszins wonderlijk, maar niet heel speciaal. Een half jaar geleden wist een andere knutselaar precies hetzelfde besturingssysteem al op een Apple Watch te zetten. Wat je ermee kunt? Niets. De maker van de Mac-iPad laat zien hoe je bestanden kunt openen, Arkanoid kunt spelen en nog wat zaken kunt bekijken op de tablet. En dan heb je het wel gehad. Wel bijzonder is dat het oeroude besturingssysteem zo goed reageert op aanrakingen. Daar is het oorspronkelijke Mac OS 7.5.5 uiteraard niet voor geprogrammeerd, want aanraakschermen bestonden begin jaren negentig nog niet in computers.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.