Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo K5 Note beleeft release in Azië

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2016, 22:11 CategorieAndroid

Lenovo heeft slechts enkele weken na de release van de K4 Note, nu al de K5 Note officieel gepresenteerd. Het is een midrange 5,5-inch phablet met een MediaTek Helio 10-processor.

Marketingblunder?

Dat zo kort na de voorganger al de opvolger wordt gepresenteerd, mag een unicum heten. Of een marketingblunder. Het is de vraag hoe Lenovo de K4 Note nog wil verkopen nu de K5 Note al op de plank ligt.

D eK5 Note heeft een achtkernige MediaTek Helio P10-processor waarvan de kernen zijn geklokt op 1,8Ghz. Het scherm is 5,5-inch groot en het is een full HD-scherm met een resolutie van 1080 pixels. De phablet bezit 2GB aan ram en een rappe grafische processor: een Mali T-860 MP2. De telefoon is voorzien van 16GB intern geheugen en dat kan via een micro sd-kaart tot 128GB worden uitgebreid.

Metalen design

Het design is het meest opvallende kenmerk van deze midrange phablet. De smartphone is geheel gehuld in een metalen jas, en heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant, waarmee de telefoon van zijn slot kan worden gehaald.

De phablet kan omgaan met 4G lte cat. 6, en moet een goed geluid genereren met behulp van Dolby Atmos-speakers. De camera achter heeft een resolutie van 13 megapixel, die aan de voorkant houdt het bij 8 megapixel. De phablet loopt op Android 5.1 Lollipop met daar overheen de Vibe UI softwareschil van Lenovo.

155 euro

De prijs van de K5 Note in Azië is pakweg 155 euro. Op dit moment is de telefoon alleen nog in China te krijgen. Curieus is dat de K4 Note aanvankelijk een paar tientjes duurder was, bij zijn release een maand geleden. Het ligt voor de hand dat die prijs nogal gaat zakken.

  • Delen:
Lenovo Yoga 900S
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.