Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert Thinkpad X1 Yoga convertible

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 9:43 CategorieWindows

Lenovo heeft vandaag tijdens CES 2016 verschillende nieuwe Thinkpad-modellen gelanceerd, speciaal voor de veeleisende zakelijke gebruiker. De Chinese fabrikant komt onder meer met de Thinkpad X1 Yoga, een convertible die uitgerust kan worden met een oled-display en draait op Windows 10.

Lenovo Thinkpad X1 Yoga

De Lenovo Thinkpad X1 Yoga is, zoals de naam al doet vermoeden, een convertible. Dit betekent dat het scherm 360 graden te kantelen is waardoor het geheel als laptop, als tablet en verschillende modi daar tussenin te gebruiken is. Je hebt de keuze uit een 14-inch oled-display met een 2.560 bij 1.440 pixels resolutie, een 14-inch ips-display met een 2.560 bij 1.440 pixels resolutie en een 14-inch ips-display met een 1080p-resolutie.

Lenovo-Thinkpad-x1-yoga

Onder de motorkap zien we een een zesde generatie Intel Core-processor terug (max Core i7), vergezeld door maximaal 16GB aan werkgeheugen en 1TB aan SSD opslaggeheugen. Ook kun je de laptop laten uitrusten met een module voor mobiel internet middels 4G. Verder beschikt de Thinkpad X1 Yoga over drie usb 3.0-poorten, een OneLink+ (RJ45) poort, een miniDisplayPort, een HDMI-poort, een microSD-kaartlezer en een 3.5mm-jack voor je koptelefoon. Het geheel draait op Windows 10-software.

Lenovo levert een stylus mee die in de laptop weggestopt kan worden en tegelijkertijd opgeladen wordt. In de VS wordt de Thinkpad X1 Yoga deze maand nog uitgebracht voor een adviesprijs vanaf 1.449 dollar. Wanneer de convertible naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:
Lenovo ThinkPad X1 Yoga
Windows 10

Reacties

  1. Dragan Bakema.
    06 januari, 2016 om 17:46

    Kan ik hem ook in Amerika kopen en hem deze kant op laten sturen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.