Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo werkt aan een Project Tango-phablet

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2016, 10:14 CategorieAndroid

Lenovo heeft aangekondigd dat het bedrijf werkt aan een phablet met de kenmerken van Project Tango, die speciale tablet waar Google al maanden aan werkt. Deze Lenovo-phablet is bedoeld voor consumenten en moet in de zomer uitkomen in Noord-Amerika.

Lenovo’s Project Tango: een phablet met een 6,5 inch-scherm

Google werkt nu al maanden aan een tablet genaamd Project Tango: een tablet bedoeld voor ontwikkelaars, die op eenzelfde manier ruimte en beweging kan waarnemen zoals mensen dat doen. Nu augmented en virtual reality in populariteit stijgen, wil Lenovo de techniek van Tango combineren met die beiden vormen van realiteit in één product: een phablet met een scherm van maximaal 6,5 inch. Deze speciale phablet is niet gericht op ontwikkelaars, zoals de tablet van Google, maar echt op de consument.

Ondanks het feit dat Lenovo hier ook al een jaar aan werkt, is er nog maar weinig bekend over het apparaat (wat een behoorlijk unieke situatie is in techland). Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon-processor (waarschijnlijk de 820, maar dat is niet bekendgemaakt). Ook wil het bedrijf dat ontwikkelaars vast software voor de phablet gaan maken en heeft daarvoor geld apart gezet. De Project Tango-phablet zou in de zomer in Noord-Amerika moeten verschijnen en niet duurder moeten worden dan 500 dollar (460 euro).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.