Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G5 zou volgens laatste gerucht 5,6-inch scherm krijgen

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2016, 21:05 CategorieAndroid

Veel geruchten doen de ronde over de LG G5, het nieuwe vlaggenschip dat LG waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress volgende maand zal onthullen. Volgens de laatste verhalen wordt het toch net een phablet, met een 5,6-inch scherm.

Toch phabletformaat

Eerder was sprake van een 5,3-inch scherm. Toen zou er een tweede ticker-schermpje boven komen, waardoor het weer wat groter zou worden dan de phabletgrens van 5,5 inch. Nu zijn er gegevens over het formaat naar voren gekomen die weer op een phablet wijzen.

Dikker en smaller

Eerst een vergelijking. De LG G4 meet 148.9 x 76.1 x 6.3-9.8mm. De LG G5 wordt volgens het laatste gerucht 149.4 x 73.9 x 8.2mm. Dikker dus, en iets smaller.

Volumeknoppen aan de zijkant

De dikte zou te maken hebben met het feit dat in het laatste uitgelekte ontwerp de volumeknoppen weer aan de zijkant zitten, in plaats van op de achterkant, zoals op de laatste generaties van de G-serie.  De achterkant blijft wel de plek waar de powerknop en de vingerafdrukscanner zich bevinden.

Flinke verbouwing ten opzichte van de LG G4

De schetsen die via Android Authority op tafel zijn gekomen, laten een flinke verbouwing zien ten opzichte van de G4 en de G3. De G5 wordt weer een heel andere telefoon. Zo te zien vindt LG het weer eens tijd om het over een andere boeg te gooien. Wat best opmerkelijk is, gezien het feit dat de LG G4 goed is ontvangen, en ook inmiddels een curieus broertje heeft gekregen in de vorm van de LG V10, met zijn tweede tickerscherm.

  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.