Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Lumia 850 wordt laatste phablet van Microsoft met Lumia-branding’

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2016, 0:01 CategorieWindows

Als de geruchten kloppen, wil Microsoft na de Lumia 850 en de Lumia 650 geheel stoppen met dit submerk. Smartphones, phablets en tablets worden in de toekomst waarschijnlijk allemaal onder de naam Surface uitgebracht.

Lumia 850 met Windows 10

De Lumia 850 zou dan de allerlaatste phablet worden die is getooid met de naam Lumia. Die naam heeft Microsoft geerfd van de telefoonafdeling van Nokia, die anderhalf jaar geleden door Microsoft is opgekocht. Misschien omdat het ernaar uitziet dat Nokia in de toekomst Androidsmartphones wil produceren, en al één eigen Androidtablet (de Nokia N1) op de markt heft gebracht, zou Microsoft van het laatste af willen wat nog aan Nokia doet denken: de submerknaam Lumia.

Geannuleerd

De Lumia 850 moet nog op de markt komen. Overigens wordt her en der beweerd dat deze telefoon is geannuleerd, en nooit meer zal uitkomen. Mocht het wel gebeuren, dan wordt het een phablet met een 5,7-inch scherm, die uiteraard loopt op Windows 10.

Lumia 650

Dat geldt ook voor de kleinere Lumia 650. Dit wordt daadwerkelijk het allerlaatste product dat Lumia gaat heten. De Lumia650 heeft een 5-inch scherm en die komt volgens de geruchten op 1 februari al op de markt, wat de kansen dat er nog een Lumia 850 komt, aanzienlijk doet slinken.

Surface

De volgende generatie toestellen van Microsoft zal waarschijnlijk de naam Surface dragen. Wellicht komen we dan de Lumia 850 in een nieuwe gedaante tegen, gesteld dat hij daadwerkelijk is geannuleerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.