Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft-CEO Satya Nadella geeft toe: Windows 10 Mobile stelt weinig voor

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2016, 10:46 CategorieMicrosoft

De hoogste baas van Microsoft, Satya Nadella, geeft in een interview met Buzzfeed toe dat het marktaandeel van Windows 10 Mobile (1,7 procent) ‘onhoudbaar’  is. Wat dit betekent voor de toekomst van het platform, vertelt hij er echter niet bij.

Marktaandeel Windows 10 Mobile: 1,7 procent

Marketingbureau Gartner heeft berekend dat het marktaandeel van Windows Phone en Windows 10 Mobile in het afgelopen jaar met de helft is gedaald, tot nog maar 1,7 procent aan het einde van het derde kwartaal van vorig jaar. Nadella beaamt in het interview dat het platform tussen de grootmachten iOS en Android is verkruimeld. Maar hij lijkt er niet erg mee te zitten: Microsoft is eerst en vooral een softwarebedrijf, en het is zijn voornaamste zorg dat iedereen, overal dagelijks met Microsoftproducten in aanraking komt. Of dat nou een telefoon of een pc is.”

Context

“U en ik gebruiken door de dag heen veel verschillende apparaten”, legt Nadella uit. “Misschien begin je de dag met een telefoon. Maar dan loop je in een vergaderzaal waar sensors zijn, grote schermen en kleine schermen. En dan ga je weer naar huis naar je eigen tv en je Xbox. Het idee is dat je apps, je data, je context, meebewegen van apparaat naar apparaat, als je mobiel bent.”

Hololens

“Ik denk dat we onszelf tekort doen als we ons succes afmeten door alleen maar te kijken naar de vraag wat het marktaandeel van de Hololens is, of de Xbox, of het marktaandeel van pc’s. En dat geld ook voor: wat is het marktaandeel van onze telefoons? Denk terug aan wat ik zei over de mobiliteit van de gebruikerservaring. Als je het als een soort grafiek ziet, zijn deze apparaten allemaal knooppunten. Soms zal een gebruiker al deze apparaten gebruiken, maar soms gebruiken ze er maar een of twee en nog wat andere platforms. So be it. Maar wij willen zeker weten dat we de ervaring op al die apparaten vervolmaken.”

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.