Microsoft lanceert eigen nieuwsapplicatie op iOS

27 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
microsoft-news-pro

Microsoft heeft deze week een nieuwe nieuwsapplicatie gelanceerd op iOS, genaamd News Pro. Helaas is de app nog niet in Nederland verkrijgbaar. Wel is duidelijk wat Microsoft wil bereiken: concurreren met de Nieuws-app van Apple.

Microsoft News Pro – de nieuwe nieuwsapplicatie

Microsoft heeft deze week een eigen nieuwsapplicatie gelanceerd op iOS. De app heet News Pro en is momenteel alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, zoals dat vaker het geval is met Garage-projecten. Apps van de Garage-afdelingen binnen het bedrijf worden vaak goed ontvangen op Android en iOS en ook vaak geĆ¼pdatet door het team. Het lijkt er ook op dat er flink geĆ«xperimenteerd wordt met allerlei apps voor zowel Android als iOS. News Pro moet het antwoord zijn op de Nieuws-app van Apple, die met iOS 9 is gelanceerd.

Wanneer je de app voor het eerst opstart, dan zul je trending nieuwsonderwerpen te zien krijgen, die worden aangedreven door Bing News. Gelukkig ben je in staat om zelf te bepalen wat voor nieuws je voorbij wil zien komen. Daarnaast kunnen gebruikers hun Facebook- en LinkedIn-profielen koppelen, voor een gepersonaliseerde feed. Het is op moment van schrijven nog niet duidelijk of News Pro ook wordt uitgebracht op Android en Windows. Ook weten we nog niet wanneer en of deze nieuwsapplicatie wordt uitgebracht in Nederland.

Reacties (0)