Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt aan oplaadbare styluspen voor volgende Surface-tablet

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2016, 7:10 CategorieWindows

Microsoft werkt aan een oplaadbare styluspen voor de volgende Microsoft Surface-tablet. De styluspen die bij de Surface Pro 4 wordt geleverd, heeft een vervangbare batterij die na een jaar leeg is.

Patentaanvraag

Dat de batterij überhaupt vervangen kan worden was goed nieuws, maar dat de pen zichzelf niet kan opladen, was dat niet. In die omissie gaat Microsoft waarschijnlijk voorzien bij toekomstige tablets. Dat kan althans worden geconcludeerd uit een patentaanvraag die Microsoft heeft ingediend bij het octrooibureau. Hierop is een schets te zien van een styluspen die in een soort houder wordt geplaatst, waarin hij magnetisch wordt opgeladen.

Oplaadstation

Het is nog niet helemaal duidelijk of die houder in een tablet of een toetsenbord wordt verwerkt, of er los bij wordt geleverd. Het schetstekeningetje dat Microsoft bij het patentbureau heeft ingeleverd, laat alleen een los oplaadstation zien. Maar in de documentatie die het bedrijf erbij heeft geleverd, staat dat die houder in de Surface-tablet wordt geïntegreerd.

Surface Pro 5

Of deze uitvinding al in de eerstvolgende Surface-tablet wordt verwerkt, bijvoorbeeld de Microsoft Surface Pro 5, valt nog niet te zeggen. Het kan ook zijn dat de oplader voor de pen in latere versies van de Microsoft-tablet wordt verwerkt.

De batterij van de huidige styluspen bij de Surface Pro 4 gaat overigens erg lang mee, maanden, tot een jaar. Met de pen kan op de tablet worden geschreven en getekend.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.