Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft zal stekkers Surface Pro-tablets terugroepen

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2016, 14:00 CategorieWindows

Microsoft zal de stekkers van de Surface Pro tablets terug willen roepen, vanwege brandgevaar. Vrijdag wordt er meer over de actie bekendgemaakt. Wel is al bekend dat deze terugroepactie wereldwijd geldt.

Stekkers van Surface Pro modellen brandgevaarlijk

Microsoft is mogelijk voornemens aanstaande vrijdag aan te kondigden dat consumenten de stekkers van hun verschillende Surface Pro-modellen kunnen terugsturen naar het bedrijf, omdat die mogelijk brandgevaarlijk zijn. Het gaat hier om de stekkers van de Surface Pro, de Pro 2 en de Pro 3 die zijn verkocht voor juli 2015. In een reactie op de website ZDNet laat Microsoft het volgende weten.

As a result of damage caused by AC power cords being wound too tightly, twisted or pinched over an extended period of time, a very small proportion of Surface Pro customers have reported issues with their AC power cord. We will be releasing details of how customers can obtain a free replacement cable shortly.

Wanneer de terugroepactie precies van start gaat, is nog niet bekend. Er wordt dus over aanstaande vrijdag gesproken. De stroomsnoeren kunnen brandgevaarlijk zijn wanneer gebruikers hen te straks oprollen of beknellen. Het gaat mogelijk maar om een klein aantal Surface Pro-gebruikers, maar het bedrijf uit Redmond wil geen enkel risico nemen en stelt elke consument binnenkort dus in staat hun stekker vrijwillig op te sturen wanneer ze het niet vertrouwen. Vooralsnog hoeven Surface Pro 4-eigenaars zich niet zorgen te maken.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.