Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola verdwijnt als merk en wordt Lenovo

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2016, 23:11 CategorieAndroid

Sinds Lenovo Motorola kocht van Google, is het een redelijk zelfstandig submerk van de Chinese producent geweest. Dat gaat veranderen. Lenovo heeft aangekondigd dat de naam Motorola geleidelijk zal verdwijnen.

Mobiele telefoonpionier

De mobiele telefoonpionier, die veertig jaar geleden de mobiele telefoon uitvond, zal daarmee net als Nokia, van het telefoontoneel verdwijnen. De telefoons die door de Motorola-divisie binnen Lenovo worden gemaakt, zullen in toenemende mate te boek staan als Lenovo-smartphones, terwijl de bijnaam Moto en het M-logo wel op de toestellen blijven staan.

Google

Motorola werd in 2014 door Lenovo gekocht van Google, die de mobiele divisie van het bedrijf anderhalf jaar eerder overnam van het moederbedrijf van Motorola. Dat deed Google toen vooral om de 40.000 patenten op het gebied van mobiele telefonie te bemachtigen, die Motorola sinds het begin van het mobiele-telefoontijdperk had geregistreerd.

Motorola uitgefaseerd

Rick Osterloh, een directeur van Motorola, vertelde aan CNET op de CES dat Motorola zal verdwijnen. “We faseren de naam Motorola geleidelijk uit.” Wel zal de naam een beetje in herinnering blijven via het logo. Producten als de smartwatch Moto 360 zullen in de nabije toekomst betiteld worden als Lenovo Moto G of Lenovo moto 360.

Succes

De Motorolatelefoons zijn de laatste jaren aardig succesvol. De Moto X heeft een hele lijn aan smartphones en phablets voortgebracht die uiteindelijk tot de Nexus 6 en de Moto X Style leidden. Ook werden van deze lijn goedkope smartphones afgeleid die Lenovo geen windeieren hebben gelegd. Osterloh legde uit dat het ‘oude’  Motorola binnen Lenovo de mobiele divisie blijft vormen, alleen onder een andere naam,

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.