Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus eigenaars klagen over synchronisatieproblemen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2016, 11:04 CategorieAndroid

Mocht je een Nexus apparaat thuis hebben liggen, dan is het je misschien al opgevallen dat er synchronisatieproblemen zijn opgedoken met enkele Google-apps. Het zijn alleen de Nexus toestellen die al voorzien zijn van Android 6.0 Marshmallow die problemen hebben.

Synchronisatieproblemen op de Nexus

Enkele eigenaars van een Nexus-apparaat met daarop Android 6.0 Marshmallow hebben zich online gemeld met synchronisatieproblemen. De apps die worden genoemd zijn onder meer Inbox, Gmail en Google Now, maar het kan zijn dat je ook met andere Google-applicaties problemen zult aantreffen. Zo meldt één eigenaar dat zijn Nexus 6P zijn e-mail niet snel genoeg synchroniseert en dat er problemen zijn opgedoken met de notificaties voor nieuwe e-mail. In totaal gaat het om 150 klachten, waardoor het geen incidenteel probleem lijkt te zijn.

Ook is er een Nexus 6-eigenaar die klaar over e-mails op zijn phablet. Wanneer zijn toestel zo’n dertig minuten inactief is en hij krijgt een e-mail, dan krijgt hij daar geen notificatie van. Mogelijk heeft het probleem iets te maken met Doze: dat is een batterijbesparende feature, ingebakken in Marshmallow. Doze sluit automatisch apps af wanneer ze niet gebruikt worden en kan ook het internet tijdelijk uitschakelen. Helaas is er nog geen oplossing voor handen. Wel is Google op de hoogte van het probleem, dus mogelijk komt er snel een update aan.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.