Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Like-knoppen Facebook komen snel naar de apps

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2016, 17:58 CategorieAndroid

Facebook heeft nieuwe opties voor de Like-knop aangekondigd, die binnenkort worden uitgerold voor de mobiele applicaties van het sociale netwerk. Wanneer ze precies in Nederland beschikbaar zijn, is op moment van schrijven helaas nog niet bekend.

De nieuwe Like-knoppen van Facebook

Al sinds het begin van Facebook willen de gebruikers een knop om aan te geven dat ze iets ook niet leuk vinden. Die knop wordt nu niet geïntroduceerd. Maar in plaatst daarvan krijgen we wel vijf andere opties tot onze beschikking, namelijk liefde, haha, wow, verdrietig en boos. Die opties komen beschikbaar wanneer je heel even de Like-knop ingedrukt houdt op het sociale netwerk. De nieuwe mogelijkheden worden al een tijdje getest en worden binnenkort geïntroduceerd voor iedereen op de website.

Maar voorlopig alleen in de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor de mobiele applicaties van het sociale netwerk. Daar zullen de opties ook onder de Like-knop verborgen zitten. Je moet straks dus heel even het scherm ingedrukt houden, waarna de reacties vanzelf in beeld verschijnen. Aanvankelijk wilde Facebook zes smiley’s introduceren, maar haalde de optie ‘yay’ weg, omdat die niet “universeel begrepen” werd. Op dit moment is het helaas nog niet te zeggen wanneer we hier ook in Nederland aan de slag kunnen met de nieuwe reacties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.