Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe renders van Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge: echt of nep?

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2016, 11:37 CategorieAndroid

Er zouden nieuwe renders zijn uitgelekt van de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. De laatste zou een phablet worden van 5,5 inch. Maar of de plaatjes echt zijn, wordt betwijfeld.

Echt of nep?

Het is vlak voor de presentatie van een belangrijke nieuwe phablet altijd uitkijken met de plaatjes die de ronde doen. Hobbyisten verspreiden nogal eens eigen bedenksels, in plaats van echte gelekte foto’s of renders. Op de illustraties die nu zijn verspreid, vallen een paar dingen nogal op. Zoals de vreemde vorm van de homeknop.

Anderzijds lijkt de informatie weer echt, omdat er zaken op voorkomen die eigenlijk alleen Samsung had kunnen bedenken. Zoals de vorm ‘7’ op de homescreens van de telefoons die op elkaar zijn gelegd.Samsung Galaxy S7 b

Hoe dan ook, de plaatjes zijn in ieder geval beschikbaar en we mogen ernaar kijken, in het achterhoofd houdend dat het misschien toch weer net anders wordt. Wat meteen opvalt is de gelijkenis met de huidige vlaggenschepen Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Wat ook direct in de kijker loopt, is het feit dat de Edge-variant groter is dan de ‘gewone’ S7. Al eerder werd door redelijk betrouwbare bronnen vermeld dat de Galaxy s7 het moet stellen met een 5,1-inch scherm, en de Galaxy S7 Edge krijgt een 5,5-inch scherm met als extra bonus het design, waarbij het scherm ook deels over de zijkanten van de phablet heen loopt.

Edge Plus geschrapt

Ook werd al eerder bekend dat Samsung de Galaxy S7 Edge Plus zou hebben geschrapt. In plaats daarvan volgt Samsung kennelijk het Apple-model: twee telefoons per jaar, een grote en een kleinere, en het design wordt pas eens in de twee jaar flink gewijzigd. Misschien dat de renders daarom zoveel lijken op de huidige telefoons.

Samsung zal de nieuwe telefoons op 21 februari aankondigen, een dag voor het feitelijke begin van het MWC in Barcelona. Die datum staat ook op de telefoons die in de renders zijn te zien.

Update: releasedatum 11 maart

De bekende twitterreporter @evleaks heeft informatie verspreid over de releasedatum van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. De nieuwe smartphones gaan volgens hem zowel in Amerika als in Europa op 11 maart in de verkoop.

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.