Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Ubuntu-tablets in de maak

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2016, 10:23 CategorieBesturingssystemen

Al jaren worden er pogingen ondernomen om een succesvolle tablet met het Linux-besturingssysteem Ubuntu op de markt te brengen. MJ Technology doet een nieuwe poging.

Twee tablets

MJ Technology is een startup en mensen kunnen er via crowdfunding geld in steken. Het bedrijfje brengt twee tablets uit met schermformaten van 8.9 en 1o.1 inch. Beide tablets hebben IPS-schermen met een resolutie vsan 1920×1200 pixels. De grootste tablet kost 399 dollar, de kleinere 349 dollar.

Ubuntu MJ Technologies 2

Intel Atom

Het is gebruikelijk dat voor tablets Unbuntu Touch wordt gebruikt als besturingssysteem, dat geschikt is voor bediening met de vinger. Maar deze tablets lopen op het ‘gewone’ Ubuntu, dat je ook op Linux-pc’s tegenkomt. De processor is een Intel Atom x7-Z8700 en die gaat vergezeld van 4GB LPDDR3 ram.

64GB intern geheugen

De tablets beschikken over 64GB intern geheugen dat met een micro sd-kaart kan worden uitgebreid. Voorts is er een mini PCI Express-poort voor externe toegang en gps. De tablets beschikken over alle benodigde verbindingen: wifi, bluetooth 4.0, micro hdmi (out), en usb 2.0 en 3.0-poorten.

13-megapixelcamera

Voorts hebben de tables twee 2Watt speakers, een 8-megapixel frontcamera en een 13-megapixel achtercamera. De batterij is voor de kleinste een 7500 mAh-exemplaar, de grotere krijgt er een van 8500 mAh. De tablets zouden hiermee acht uur lang moeten kunnen werken op een batterijlading.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.