Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nintendo bevestigt: eerste mobile game verschijnt in maart

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2016, 9:22 CategorieAndroid

Het duurt nu nog maar enkele weken voordat de eerste Nintendo-game op een niet-Nintendo-console gaat verschijnen, zo maakt het bedrijf bekend. De directeur, Tatsumi Kimishima, zegt namelijk dat de eerste game voor mobile in maart zal verschijnen.

Mobile game van Nintendo verschijnt in maart

De directeur van Nintendo, Tatsumi Kimishima, heeft bekendgemaakt wanneer we de eerste mobiele game van het bedrijf mogen verwachten: dat is al in maart van dit jaar. Dat maakt de beste man bekend in een Japanse krant, waarin ook wordt gezegd dat de Japanse spellenmaker zo’n 785 miljoen euro aan omzet wil generen in de komende jaren – dat zou betekenen dat de omzet zou worden verviervoudigd ten opzichte van nu – en dat de eerste game voor mobile daar een grote rol in moet gaan spelen, evenals de andere mobiele games.

Vooral in Japan zou Nintendo nog wat geld kunnen verdienen, aangezien de markt voor mobiele games daar dertig miljard euro waard is. De eerste game van Nintendo voor mobiele apparaten is Miitomo, wat meer op een communicatieapplicatie lijkt dan een echte videogame. Toch is al beloofd dat er wel degelijk minispelletjes te spelen zullen zijn, terwijl je communiceert met je vrienden. Tussen maart 2016 en maart 2017 moeten er nog vier spellen uitkomen – of er dan wel gebruik wordt gemaakt van echte Nintendo-personages, is niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. Nintendo
    18 januari, 2016 om 11:12

    Beetje ongepaste foto wanneer je in het bericht de huidige directeur aanhaalt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.